Alarmcentralen                    Tlf. 112

Politi                                            Tlf. 114

Gandrup Lægeklinik           Tlf. 98259700         Vis på Kort

Tandlægerne Gandrup       Tlf. 98259250         Vis på Kort

Find nærmeste Hjertestarter                                 Her

Dagpleje     Tlf. 99823100         Læs mere           Her

Børnehave  Tlf. 99311411        Læs mere           Her      

 

 

   

Vil du med på en lille rundtur så klik her

Teglværkssøerne

Naturparken ”Teglværkssøerne” er et stort rekreativt område med fuld offentlig adgang med indkørsel fra Omfartsvejen ca. 900 meter øst for indkørslen til Gandrup.

Naturparken nås også ad Borgerstien, der er en asfalteret gang/cykelsti, der går fra Øster Hassing via Alléen til Gandrup med udmunding ved Borgergade nr. 84. Afstanden fra Øster Hassing, henholdsvis Gandrup til søerne er i begge tilfælde ca. 600 meter.

Området er, beliggende ved gamle lergrave mellem Øster Hassing og Gandrup, og det har udviklet sig til et meget smukt, spændende og unikt naturområde. Området dækker ca. 25 hektar, hvoraf omkring halvdelen optages af søerne.

Området er domineret af to meget store søer og en hel del mindre søer og lavvandede områder. De to store søer er forbundet med en kanal, så der kan sejles i kano og kajak fra den ene sø til den anden, med en sejltur langs søbredden af ca. 2 km længde.

Naturparken er et højt værdsat rekreativt nærområde for den lokale befolkning. Mange ældre borgere spadserer gennem området fra Gandrup til Øster Hassing, der er kirkeby og skolebørnene fra Øster Hassing cykler gennem området til Skolen, der ligger i Gandrup.

Brugere der kommer fra Ungdomsklubber, Skoler, Spejder/FDF, og Idrætsforeningerne er stærkt repræsenteret. For eksempel arrangerer Gandrup Skole i samarbejde med Ungdomsklubben, med jævne mellemrun roning på søerne i en gymnastiktime, hvilket kan lade sig gøre, da turen til, søerne kan gås/løbes på ca. 10 minutter, og FDF bruger søerne som øvelsesområde inden de skal på kanotur til Norge / eller Sverige.

Dagplejen både de private og kommunale bruger ofte området ved søerne til deres udflugter med de små børn. Her kan de lave lerfigurer af det våde ler i vandkanten, lege med sten eller pinde og de kan plukke æbler fra vilde eller plantede frugttræer.

Søerne er også et meget populært fiskevand med en fin bestand af skaller, aborrer, karper og gedder, og tilsyneladende kan lystfiskere finde frem fra hele kommunen, for at nyde fiskeriet i de skønne omgivelser.

Naturparken er veludstyret med borde og bænke, bålplads og shelters for overnatning. Der er bygget ny toiletbygning med indlagt strøm og vand i umiddelbar nærhed af lejrpladsen, og bådebroen i den store sø ligger umiddelbart i nærheden.

Der foregår en løbende udvikling af området med nye spisepladser og forbedrede stier i området. Der er således nylig opstillet en stor grillhytte med borde og bænke ligesom der er opført seperat overdækning med grillområde. Der arbejdes med muligheden for at åbne en gang/cykelsti hhv. fra Gl. Kongevej forbi det kommende Plejehjem og en evt. forbindelse til Holtet. 

Adgangen til området blev åbnet i 2006. Nedenfor vises nogle billeder fra Naturparken.