Alarmcentralen                    Tlf. 112

Politi                                            Tlf. 114

Gandrup Lægeklinik           Tlf. 98259700         Vis på Kort

Tandlægerne Gandrup       Tlf. 98259250         Vis på Kort

Find nærmeste Hjertestarter                                 Her

Dagpleje     Tlf. 99823100         Læs mere           Her

Børnehave  Tlf. 99311411        Læs mere           Her      

 

 

Om Øster Hassing

Indbygger: 150 (by og opland)

Øster Hassing stammer tilbage fra 1200 tallet. Byen er beliggende på nordsiden af det store rekreative område Teglværkssøerne og med ca. 2 km til Gandrup, 12 km til badestrand i Hou og 22 km til Nytorv, Aalborg.

Der bor ca. 150 indbyggere – ca. 50 hustande + opland i byen.

Øster Hassing er en lille landsby med et stort sammenhold. Byen har en meget aktiv borgerforening der afholder mangeforskellige arrangementer både for børn og voksne. Af disse kan nævnes dilettant, julefrokost, fastelavnsfest, juletræstænding mm.

I de senere år, er der flyttet en del yngre familier til byen. Når nye flytter til byen kommer der altid en fra borgerforeningen og hilser på - og alle arrangementer er med gratis entre det første år, man bor i byen.

Øster Hassing kan pryde sig med den smukke kirke, et hyggeligt gadekær og sportspladsen, hvor der er etableret ny legeplads i 2012. Ligeledes bruges sportspladsen til forskellige arrangementer såsom Sankt Hans fest og et årligt loppemarked.

Byens forsamlingshus bruges både til udlejning og til borgerforeningens arrangementer.

Øster Hassing ligger tæt på Teglværkssøerne - et rekreativt område med stisystemer og mulighed for at fiske. Ved Teglværkssøerne er ligeledes shelterplads, grill og borde/bænke sæt. 3 minutters kørsel fra Øster Hassing ligger Aslund skoven. En dejlig kommunal skov med afmærkede løbe/gå ruter og mulighed for at køre mountainbike.

Børn fra Øster Hassing går i skole i Gandrup og fritidsinteresser som sport mv. dyrkes i idrætsforeningen i Holtet eller Gandrup. Der er asfalteret sti med lys fra Øster Hassing til Gandrup, så børnene kan færdes sikkert mellem skole/fritid og hjemmet.

Byen er en del af ”lokalsamfundet Gandrup”. Der eksisterer et gensidigt afhængighedsforhold imellem bysamfundene Gandrup, Øster Hassing og Holtet, ligesom byen tager aktivt del i Gandrup samråd. Borgerne i Øster Hassing og Holtet er afhængige af den service og de tilbud, der findes i Gandrup. Omvendt er borgerne i Øster Hassing og Holtet med til at styrke bylivet i Gandrup. Endelig er Gandrup borgerne tilknyttet kirken i Øster Hassing og Gåser kirke.